GGD blijft zo veel mogelijk testen en vaccineren ondanks winters weer

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

GGD blijft zo veel mogelijk testen en vaccineren ondanks winters weer

NieuwsCoronavirus

De GGD wil ook dit weekend zoveel als mogelijk blijven testen en vaccineren ondanks het winterse weer. Daarbij zorgen wij samen met de regionale instanties natuurlijk voor een veilige omgeving in en rondom onze locaties. Wel worden test- en vaccinatielocaties gesloten als in een regio code rood van kracht is. Daarnaast kunnen regio’s zelf besluiten om een locatie te sluiten vanwege de weersomstandigheden. Als een test- of vaccinatielocatie gesloten wordt, worden mensen met een afspraak per telefoon of SMS geïnformeerd.

De GGD kan zich goed voorstellen dat mensen met een gemaakte afspraak, terwijl code geel of oranje van kracht is, liever niet de straat op gaan. Mensen wordt gevraagd alleen weloverwogen op pad te gaan. Wie zich ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan en de afspraak wil verzetten, kan contact opnemen met het GGD callcenter waar eerder de afspraak mee is gemaakt om de afspraak te verzetten. Mocht het vanwege mogelijke lange wachttijden of andere omstandigheden dit weekend niet lukken het callcenter te bereiken, dan kan hierover ook na het weekend nog contact op worden genomen met de GGD. Niemand moet zich verplicht voelen de straat op te gaan.

Tegelijkertijd willen wij er voor blijven zorgen dat mensen zich kunnen laten testen en dat beschikbaar vaccin zo snel mogelijk gebruikt wordt. De GGD zal de vaccins die niet gebruikt worden doordat er minder mensen komen dan gepland, later alsnog gebruiken. RIVM zal de levering van vaccins daar op aanpassen.