Het testen van kinderen

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

Het testen van kinderen

NieuwsCoronavirus

Uw kind hoeft geen test meer te doen bij de GGD. Wanneer uw kind corona heeft en u, vanwege een reis, graag een herstelbewijs voor uw kind wil dan kan dit nog wel. De GGD’en testen nog tot en met 17 maart voor het verkrijgen van een herstelbewijs. In dit artikel vertellen we hoe het testen bij de GGD in zijn werk gaat. 

Hoe maakt u een testafspraak bij een GGD?
U maakt een testafspraak via coronatest.nl of 0800-1202.

Testen met zorg en aandacht
We begrijpen dat u het wellicht spannend vindt om uw kind te laten testen. Of dat uw kind hier zelf bang voor is. Geef dit altijd aan bij de testlocatie. Er wordt dan rekening mee gehouden door bijvoorbeeld een heel kindvriendelijke en ervaren medewerker meer uit te laten leggen en uw kind gerust te stellen.

Bij kinderen tot en met 12 jaar wordt standaard extra zorg en aandacht aan het testen besteed. In de praktijk blijkt dat kinderen de testafname niet als erg vervelend beleven. Natuurlijk is het spannend van tevoren, maar we horen heel vaak na afloop: ‘Het ging eigenlijk heel snel’.

Testmethode
Kinderen worden bij een GGD getest met een NAAT-test, zoals een PCR of TMA. Tijdens de test wordt er met een wattenstaafje wat slijm uit de keel- en neusholte weggenomen. Dit is in de meeste gevallen in een paar seconden gebeurd.

 

Meer informatie?
In ons overzicht met vragen en antwoorden vindt u meer informatie over het testen bij kinderen.

Ga naar het overzicht met vragen en antwoorden