67.000 zorgmedewerkers per sms opgeroepen voor booster

67.000 zorgmedewerkers per sms opgeroepen voor booster

NieuwsCoronavirus

Donderdag 9 december staat een tweede sms-actie gepland om zorgmedewerkers van 60 jaar en ouder uit te nodigen voor een boostervaccinatie. Het gaat om zorgmedewerkers die 6 maanden geleden hun tweede vaccinatie bij de GGD hebben gekregen. Na ontvangst van de sms kunnen zij online een afspraak maken.

Om zoveel mogelijk beschikbare tijdvakken op de vaccinatielocaties te vullen, nodigt GGD GHOR Nederland vandaag vervroegd zo’n 67.000 zorgmedewerkers op voor een boostervaccinatie. Een deel van deze mensen heeft dinsdag ook al een sms ontvangen. GGD GHOR Nederland herzendt hem alleen naar de zorgmedewerkers die nog geen afspraak hebben gemaakt nadat ze de sms ontvingen.

Zorgmedewerkers vanaf half december aan de beurt
In principe hebben zorgmedewerkers nog geen uitnodiging om naar een GGD-locatie te komen voor een booster. Werkgevers inventariseren op het moment hoeveel medewerkers zij willen laten uitnodigen. Begin december geeft het RIVM een ‘go’ en worden medewerkers (via de eigen werkgever) uitgenodigd. Half december starten de GGD’en met het zetten van de boostervaccinaties.

Nu langskomen zonder brief of sms heeft geen zin
Zorgmedewerkers zonder brief of sms zijn nog niet aan de beurt voor een boostervaccinatie. Vrije inloop zonder afspraak is dan ook niet mogelijk. De 67.000 mensen die de sms hebben ontvangen, moeten deze op de vaccinatielocatie kunnen tonen in combinatie met hun identiteitsbewijs.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne