Uitnodigingen derde vaccinatie

Vanaf donderdag 7 oktober krijgen zo’n 300.000 Nederlanders een uitnodiging voor een derde coronavaccinatie. Zij krijgen deze uitnodiging via een medisch specialist, omdat zij door een ernstige afweerstoornis mogelijk niet voldoende antistoffen tegen covid-19 hebben aangemaakt. Met de uitnodigingsbrief kunnen zij naar een van de GGD’en voor de derde vaccinatie.

Uitnodigingsbrief of e-mail
Iedereen die in aanmerking komt voor een derde vaccinatie, wordt door een ziekenhuis of medisch specialist uitgenodigd. Dit doen zijn per brief of e-mail. De uitnodigingen worden in delen verstuurd, hierdoor kan het zijn dat uw brief niet meteen op 7 oktober binnenkomt. Voor het eind van oktober zullen alle uitnodigingen verstuurd zijn. In de brief/e-mail staan de code, de mogelijkheid om een afspraak te maken en de mogelijkheden voor prikken zonder afspraak genoemd.

Vervolgens kan met de uitnodiging de derde vaccinatie worden gehaald op een GGD-priklocatie. De mensen die een derde vaccinatie krijgen, worden gevaccineerd met een mRNA-vaccin.

Verschil derde vaccinatie en boosterprik
De veelbesproken boosterprik is niet hetzelfde als de derde vaccinatie. Deze derde prik is bedoeld voor een specifieke groep mensen met een ernstige afweerstoornis. De boosterprik is daarentegen bedoeld voor mensen die normaliter na één of twee prikken wél voldoende bescherming opbouwen, maar bij wie de bescherming na verloop van tijd is afgenomen. Op dit moment is er geen sprake van een boosterprik in Nederland. De Gezondheidsraad adviseert hierover.

Derde vaccinatie en het coronabewijs
De derde prik heeft geen invloed op de geldigheid van het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Wanneer u een derde vaccinatie krijgt, blijft de ‘geldig vanaf datum’ staan op 14 dagen na de tweede vaccinatie.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op:

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne