Eerste vaatje Hollandse Nieuwe naar vaccinatiemedewerkers GGD’en

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe naar vaccinatiemedewerkers GGD’en

NieuwsCoronavirus

Dinsdag is het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aangeboden aan André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland. Dit, als blijk van waardering namens alle Nederlanders, die in de gelegenheid zijn gesteld een vaccinatie tegen het coronavirus te ontvangen. Bij de vaccinatielocatie Haaglanden luidde het Nederlands Visbureau hiermee, en met het aanbieden van vele Hollandse Nieuwe aan de vaccinatiemedewerkers, de start van het nieuwe haringseizoen in. Vanaf woensdag 16 juni is de Hollandse Nieuwe in het hele land verkrijgbaar.

Het uitdelen van de Hollandse Nieuwe aan vaccinatiemedewerkers vervangt de traditionele veiling van het eerste Vaatje Hollandse Nieuwe. ,,Een traditionele veiling kon voor de tweede maal op rij vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan”, zegt Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau.

,,We hebben ons natuurlijk afgevraagd wat we dan doen om Hollandse Nieuwe te introduceren”, aldus Leewis. ,,Vorig jaar werd het eerste vaatje Hollandse Nieuwe symbolisch uitgereikt aan Ernst Kuipers en Diederik Gommers als gebaar van dank voor de hardwerkende IC-medewerkers. Nu we ons in Nederland volop in de vaccinatiefase bevinden in deze coronatijd, zijn de GGD’en een logische keuze.” Niet alleen Rouvoet ontving de Hollandse Nieuwe, maar ook de vaccinatiemedewerkers op verschillende locaties in het land werden getrakteerd.

Haringdeskundige Peter Koelewijn gaf als eerste een oordeel over de haring. De vangst van 2021 is opnieuw een gezonde, romige en vette haring, waarna het vaatje met de inhoud werd geschonken. Rouvoet namens de GGD’en: ,,Met trots neem ik graag het eerste vaatje haring in ontvangst namens alle medewerkers die in deze periode bij de GGD’en een onmisbare bijdrage leveren in de bestrijding van dit virus. Dank voor deze mooie en bijzondere erkenning voor ons werk.”