Nieuw vaccin Novavax nu beschikbaar

Nieuw vaccin Novavax nu beschikbaar

NieuwsCoronavirus

Vanaf vandaag is het zogeheten Novavax-vaccin beschikbaar. Het is een nieuw alternatief voor mensen die twijfelen over een inenting met een mRNA- of vectorvaccin. Wie wil kiezen voor Novavax, kan vanaf vandaag een afspraak maken via het speciale telefoonnummer 0800-0174.

Eiwitvaccin
Het vaccin van Novavax is een zogenoemd eiwitvaccin. Op de website van het RIVM leest u meer (medische) informatie over Novavax. Novavax is eind december goedgekeurd door de EMA en sinds kort beschikbaar in Nederland. De werkzaamheid is vergelijkbaar met de vector- en mRNA-vaccins waarmee de GGD’en al eerder hebben geprikt, bijvoorbeeld BioNTech/Pfizer, Moderna en Janssen. 

Voorlopig nog geen booster met Novavax
Het Novavax-vaccin bestaat uit een basisserie van 2 vaccinaties met een interval van 3 weken. Novavax is door de EMA alleen goedgekeurd als basisserie-vaccinatie. Op dit moment lopen er studies naar een boostervaccinatie met het Novavax-vaccin. 

Speciaal telefoonnummer
Novavax is geschikt voor mensen die twijfelen over een inenting met een mRNA- of vectorvaccin. Of voor mensen met een relatieve contra-indicatie voor mRNA-vaccins. Vanaf vandaag is het mogelijk om een afspraak te maken via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Voor Novavax is een speciaal telefoonnummer ingericht: 0800-0174.

U kunt alleen een Novavax-vaccinatie op afspraak halen.

Vragen of twijfels?
De callcentermedewerkers van de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn kunnen en mogen niet helpen bij medische vragen. Vragen of twijfels kunt u vooraf bespreken met een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl