Vaccinatieafspraken record: 400.000 afspraken op 1 dag

Vaccinatieafspraken record: 400.000 afspraken op 1 dag

NieuwsCoronavirus

De oproep aan mensen die in of voor 1951 geboren zijn om online een afspraak te maken, is massaal gevolgd. Zaterdag 10 april hebben zo’n 135.000 mensen online een afspraak gemaakt voor hun eerste vaccinatie. Daarnaast hebben ruim 65.000 mensen een eerste vaccinatieafspraak via het callcenter gemaakt. Tijdens het maken van een prikafspraak worden ook direct afspraken gemaakt voor de tweede prik. In totaal zijn daarom 400.000 afspraken gemaakt. Een nieuw dagrecord.

De GGD roept mensen in de leeftijdsgroep tot en met 1951 die nog geen vaccinatieafspraak hebben op alsnog online een afspraak te maken via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. (Een online afspraak maken kan ook via Ik wil me laten vaccineren – coronatest.nl of www.coronatest.nl). Daarbij moet gebruik gemaakt worden van DigiD.

Een online afspraak maken gaat snel en efficiënt. De komende weken komt steeds meer vaccin beschikbaar en wordt het vaccinatietempo verhoogd. Om ervoor te zorgen dat het maken van de honderdduizenden afspraken per week snel en soepel verloopt, is het maken van online afspraken onontbeerlijk. Telefoonlijnen hebben soms lange wachttijden. Daarom wijst de GGD nogmaals nadrukkelijk op de online mogelijkheid om een afspraak te maken voor iedereen die in of voor 1951 is geboren.

Mensen, geboren van 1949 tot en met 1951, ontvangen vanaf deze week ook per post een uitnodiging. Het heeft op dit moment geen zin een afspraak te plannen als je na 1951 bent geboren. Afspraken worden dagelijks gefilterd op geboortejaar en weer afgezegd als mensen niet in de juiste leeftijdscategorie vallen. Deze mensen krijgen bericht van annulering van de afspraak.

Vaccinatiestrategie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.