Vertraging verwerking deel van vaccinatiegegevens

17 juni 2021Coronavirus

Er is vertraging ontstaan in de doorgifte van een deel van de vaccinatiegegevens van GGD GHOR Nederland naar het RIVM. Het gaat in totaal om zo’n 1,1 miljoen registraties. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken of registratiegegevens verloren zijn gegaan, aangezien alle GGD-vaccinaties bij hen geregistreerd staan. Op dit moment wordt hard gewerkt om de ontstane ‘file’ van gegevens te verhelpen zodat deze zo snel mogelijk alsnog met het RIVM worden gedeeld.

GGD GHOR Nederland betreurt de ontstane vertraging. Alle door de GGD’en verrichte vaccinaties staan in de GGD-database geregistreerd. Mensen kunnen deze ook terugvinden op coronatest.nl. Op mijn.rivm.nl zijn de vaccinatieregistraties later dan gebruikelijk zichtbaar. Momenteel treedt dit probleem op in ongeveer 25 procent van de nieuw geregistreerde vaccinaties.

Over het verkrijgen van het Digitale Corona Certificaat (DCC) hoeven mensen zich geen zorgen te maken. Gegevens daarvoor worden straks ook rechtstreeks uit de databank van de GGD’en gehaald. Dit houdt in dat de mensen die aangegeven hebben geen gegevens met het RIVM te willen delen, eveneens hun DCC kunnen krijgen, automatisch via de GGD-database.

Op dit moment hebben we bijna 9,5 miljoen vaccinaties gezet. De vertraging van de verwerking van de vaccinatiegegevens heeft geen impact op het aantal gezette prikken zoals vermeld op het Coronadashboard van de overheid.

Lees meer:

Het testen van kinderen

23 sep 2021 Coronavirus

We kunnen het ons voorstellen dat u vragen heeft over het testen van kinderen. Wanneer is het nodig? Waarom is het nodig? Hoe gaat dat testen in zijn ... Lees meer

Lees meer over

Start Integrale Gezondheidsmonitor COVID-19: grootschalig onderzoek naar impact coronacrisis op publieke gezondheid

23 sep 2021 Coronavirus

Het RIVM, GGD'en in samenwerking met GGD GHOR Nederland, onderzoeksinstituut het Nivel en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum - samen het Netwerk GOR - hebben een nieuwe monitor ontwikkeld: ... Lees meer

Lees meer over