Drukte bij testlocaties: voldoende testcapaciteit in de buurt

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

Drukte bij testlocaties: voldoende testcapaciteit in de buurt

NieuwsCoronavirus

Het is druk op de GGD testlocaties. Vandaag meldde het RIVM zelfs het grootste aantal nieuwe positieven sinds begin januari. Steeds meer mensen laten zich testen en we zijn blij dat ze de GGD testlocaties weten te vinden. Want testen is belangrijk, om het virus onder controle te krijgen. De GGD’en zorgen ervoor dat de stijgende aantallen testen dagelijks uitgevoerd kunnen worden en dat een coronatest beschikbaar is voor iedere Nederlander die getest moet worden.

 

Tussen 08:00 en 10:30 in de ochtend is het vaak erg druk. Maar wees gerust. We zijn iedere dag van 08:00-20:00 bereikbaar om een afspraak in te plannen. Dus ook in het weekend.

 

80.000 afspraken per dag

De GGD’en testen nu iedere dag rond de 80.000 mensen. Twee weken geleden waren dit nog 49.000 testen per dag. Met de drukte op de testlocaties stijgt ook het aantal telefoontjes voor het maken van een afspraak. Vooral ’s ochtends staat de lijn roodgloeiend. Dit leidt soms tot een langere wachttijd bij onze telefoonnummers in de ochtend.

Wist je dat sinds 1 juni 2020 elke maandagochtend om 08:00 de telefoon roodgloeiend staat? Dat is begrijpelijk, maar dat hoeft niet. Want wij gaan ook in het weekend door. Met afspraken maken, testen en met bron- en contactonderzoek.

We begrijpen dat het moment waarop je wakker wordt het moment is dat je beseft dat je getest moet worden. Geloof ons, daarin ben je niet alleen. Maar wees gerust, ook na de telefonische spits staan onze medewerkers tot je beschikking. Ons callcenter is namelijk iedere dag van 08.00 uur tot 20.00 uur open. 7 dagen per week. Dus ook op zondag. En op coronatest.nl kan men uiteraard 24/7 terecht om een afspraak in te plannen.

 

Blijf het proberen als het niet meteen lukt een afspraak te maken, het is belangrijk dat je je laat testen.

 

Online een afspraak inplannen

Via de website coronatest.nl kan je ook online een afspraak maken. Dit portaal houdt voor iedereen die op dat moment een afspraak plant drie opties vrij. Vervolgens wordt één van die opties daadwerkelijk gereserveerd. De overige opties blijven gereserveerd in de agenda, tot iemand een keuze heeft gemaakt. Ook coronatest.nl krijgt wel eens te maken met een spitsuur in de ochtend. Krijgt je de melding dat er geen locaties in de buurt beschikbaar zijn? Dan is het op dat moment heel erg druk en zoeken op datzelfde moment meer mensen op die locatie.

Probeer een afspraak online in te plannen buiten de ‘spits’ om, refresh of probeer het later nog een keer. Je vindt dan waarschijnlijk wél een beschikbare locatie in de buurt.