Vragenlijstonderzoek naar gedragsmaatregelen en welbevinden

Vragenlijstonderzoek naar gedragsmaatregelen en welbevinden

NieuwsCoronavirus

Donderdag 11 februari is de tiende uitvraag van het onderzoek van het RIVM en de GGD naar gedragsmaatregelen en welbevinden tijdens corona gestart. Deelnemen kan via deze link. In dit nieuwsbericht meer informatie over het onderzoek.

KLIK HIER OM DEEL TE NEMEN AAN HET ONDERZOEK

Waarom dit onderzoek?

Het RIVM en uw GGD willen graag weten hoe mensen met de coronamaatregelen en -adviezen omgaan. Daarom zijn we in april een onderzoek gestart. Al ruim 100.000 mensen hebben hieraan meegedaan. We vragen nu opnieuw mensen in heel Nederland om onze vragenlijst in te vullen. Hiermee kunnen we kijken of er dingen veranderd zijn in vergelijking met de vorige metingen.
Het onderzoek gaat onder andere over de volgende vragen:

  • Wat vinden mensen van de maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan?
  • In welke mate willen mensen die maatregelen opvolgen en lukt dat ook?
  • Wat zijn de effecten van de maatregelen op het dagelijks leven en het welzijn van mensen?

Om de vragenlijst kort te houden, krijgen deelnemers slechts vragen over een deel van deze onderwerpen. We vragen wel alle deelnemers naar een aantal persoonlijke kenmerken, zoals leeftijd, geslacht, woonsituatie en gezondheid. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten.

Resultaten

De resultaten van de eerdere uitvragen kunt u vinden op www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden.

Research 2Evolve

Het RIVM en de GGD’en werken samen in het gedragsonderzoek samen met Research 2Evolve, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Het bureau staat borg voor een vertrouwelijke en zorgvuldige behandeling van de onderzoekgegevens.