Wim-Jan Renkema (GroenLinks) bezoekt priklocatie Hoogeveen

Wim-Jan Renkema (GroenLinks) bezoekt priklocatie Hoogeveen

NieuwsVaccineren

Op vrijdag 8 maart bezoekt Tweede Kamerlid Wim-Jan Renkema de priklocatie in Hoogeveen. 1664 Drentse jongeren zijn opgeroepen om hier hun vaccinatie tegen meningokokken ACWY te halen.

Tijdens het werkbezoek laat GGD Drenthe zien hoe een dergelijke vaccinatiecampagne in zijn werk gaat. Wim-Jan Renkema gaat hierbij onder andere in gesprek met directeur publieke gezondheid Karin Eeken en jeugdarts Jac Korsten.

Vaccineren is een belangrijk thema voor de GGD. De jeugdgezondheidszorg staat voor het veilig en gezond opgroeien van alle kinderen in Nederland, en daar hoort vaccineren bij. Een vaccinatie haal je niet alleen voor jezelf, maar ook voor bescherming van de ander. In 2019 krijgen alle tieners tussen de 14 en 18 jaar een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY. De 860.000 vaccinaties worden grotendeels gegeven door jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de GGD’en.

Tijdens het werkbezoek laten we Wim-Jan Renkema kennismaken met de dagelijkse gang van zaken binnen GGD Drenthe. Ook gaan we in gesprek over het belang van een hoge vaccinatiegraad. Een deel van de jongeren is al in 2018 opgeroepen voor een vaccinatie. In Drenthe heeft maar liefst 92,2% gehoor gegeven aan deze oproep. “Ik ben nieuwsgierig naar de manier waarop GGD Drenthe de campagnes vorm geeft en naar de samenwerking met andere organisaties”, aldus Renkema.

Voor zo’n grote vaccinatieronde zetten collega’s vanuit verschillende teams zich in. Niet alleen voor het geven van de prikken, maar bijvoorbeeld ook bij het inscannen van de entkaarten en het opvangen van telefonische vragen. Directeur Karin Eeken steekt op vrijdag 8 maart ook zelf de handen uit de mouwen en helpt mee op locatie bij het voorbereiden van de vaccins.