Nieuwe beveiligde e-mail nadat u heeft meegedaan aan het bron- en contactonderzoek

U heeft meegedaan aan het bron- en contactonderzoek van een GGD. Sommige GGD’en maken nu gebruik van een nieuwe manier van beveiligd e-mailen: MijnGGDContact. Als uw GGD ook met MijnGGDContact werkt, dan zet de medewerker waarmee u heeft gesproken een bericht met persoonlijk advies voor u klaar in een beveiligde berichtenbox. De GGD’en gebruiken deze berichtenbox omdat het nog veiliger is dan de manier van beveiligd e-mailen die nu wordt gebruikt.

Bericht lezen in MijnGGDContact.
U ontvangt een e-mail van een GGD als er een nieuw bericht voor u klaarstaat in MijnGGDContact. U ontvangt de e-mail op het e-mailadres dat u aan een GGD heeft doorgegeven. Met deze e-mail kunt u veilig inloggen in uw persoonlijke berichtenbox bij de GGD’en. Dit gaat in drie stappen.

Stap 1
: U ontvangt een e-mail van een GGD. De e-mail wordt verstuurd vanuit het e-mailadres noreply@ggdcontact.nl. Het onderwerp van de e-mail is: ‘Er staat een bericht voor u klaar in MijnGGDContact.’

Stap 2
: Open de e-mail. In de e-mail staat dat er een beveiligd bericht voor u klaarstaat in de berichtenbox van MijnGGDContact. Druk op de blauwe knop om het bericht te openen. Zie het plaatje hieronder voor een voorbeeld van dit bericht.

Stap 3: Inloggen met DigiD, SMS-code of eenmalige code. U kiest zelf hoe u inlogt: met DigiD of SMS-code. Zie het plaatje hieronder voor een voorbeeld van het bericht.Inloggen met DigiD.
Als u op de DigiD-knop drukt, dan ziet u het bekende DigiD-inlogscherm. Log in met uw DigiD en lees het bericht.

Inloggen met een SMS-code
. Als u met een SMS-code wilt inloggen, ontvangt u de code op het 06-nummer dat bij de GGD’en bekend is. Druk op de blauwe knop om een SMS-code te ontvangen waarmee u het bericht kunt openen. Zie het plaatje hieronder voor een voorbeeld van de website.Inloggen met een eenmalige code
. Lukt het niet om in te loggen met DigiD of SMS-code? Ga dan naar mijn.ggdcontact.nl en gebruik de eenmalige code om het bericht te lezen. U vult hiervoor het e-mailadres in waarop u de e-mail hebt ontvangen en de eenmalige code. Druk op de blauwe knop Volgende en u kunt het bericht lezen. Zie het plaatje hieronder voor een voorbeeld van de website.