Micha Heemskerk

Assistent-Verenigingssecretaris

“Als Assistent-Verenigingssecretaris is het mijn belangrijkste doel om het bestuurlijk proces soepel te laten verlopen. Er zijn veel onderwerpen waartussen ik moet schakelen. Ik houd ervan. Geen dag is hetzelfde!

Vandaag begon ik met het wekelijkse directieteamoverleg. De verenigingssecretaris en ik voorzien het directieteam, en het management, bestuur en ledenvergadering, vóór vergaderingen van de besluitstukken. Ik ben tevreden als een vergadering goed is gegaan, als er besluiten zijn genomen op basis van de goede informatie. Dat betekent dat ik mijn werk goed heb gedaan.

Bij GGD GHOR Nederland krijg je kansen, er is ruimte voor ontplooiing.

Na mijn studie HBO Bestuurskunde werkte ik bij Politie Nederland als beleidsadviseur en projectleider. Binnen een landelijk HRM-programma had ik te maken met 25 verschillende politiek bestuurlijke speelvelden. De dynamiek daarvan beviel me enorm. Bij GGD GHOR Nederland heb ik die teruggevonden: hier onderhoud ik direct en indirect contact met alle 25 GGD’en. Ik voel mij thuis in het publieke domein en wil zingeving in mijn werk. Toen deze functie bij GGD GHOR Nederland voorbij kwam, wist ik meteen: dit is het.

Publieke gezondheid is meer dan gezondheid!

Vandaag werk ik ook aan een van mijn andere taken: het coördineren van alle juridische zaken. Bij GGD GHOR Nederland krijg je kansen, er is ruimte voor ontplooiing. Toen ik hier net werkte, mocht ik als waarnemend verenigingssecretaris al beleven hoe het is om meer verantwoordelijkheid te hebben. Sinds vorig jaar volg ik een master Bestuurskunde naast mijn baan. Dat geeft naast energie ook het inzicht dat Publieke gezondheid meer is dan gezondheid. Ook vanuit bestuurskundig perspectief is het een interessant en veelzijdig werkveld.’