Coronavirus

Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van de GGD’en in de strijd tegen het coronavirus. 

Testen

Bij besmetting met het coronavirus is het belangrijk om te zorgen dat dit zo snel mogelijk opgemerkt wordt en dat we ervoor zorgen dat het virus zich niet of nauwelijks kan verspreiden. Daarom hebben de GGD’en van juni 2020 tot en met maart 2023 mensen getest die vermoedelijk besmet waren met het coronavirus. Lees hier meer over testen.

Testen

Bron- en contactonderzoek

Wanneer iemand positief is getest, dan starten de GGD’en het bron- en contactonderzoek. Dit doen de GGD’en om zo een verspreiding van de ziekte te voorkomen of te vertragen. Lees hier meer over het bron- en contactonderzoek.

Bron- en contactonderzoek

Vaccineren

Vaccineren is al tientallen jaren lang bekend terrein voor de GGD’en. Bij eerdere grootschalige vaccinatiecampagnes, zoals bij de Mexicaanse griep in 2011 en de nieuwe Influenza in 2008 hebben de GGD’en meer dan een miljoen mensen gevaccineerd. De vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma (zo’n 2 miljoen vaccinaties per jaar), worden voor een groot deel door de professionals van de GGD’en uitgevoerd. Lees meer over vaccineren en corona.

Vaccineren

Meer informatie?

  • Iedereen met vragen over het coronavirus kan bellen met het publieksinformatienummer 1400
  • De meest recente informatie over covid-19 is te vinden op de RIVM-website.
  • De meest recente informatie voor reizigers is te vinden op de website van het LCR.
  • De berichten van de Rijksoverheid over het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid.
  • Voor vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de huisarts of de GGD in jouw regio.

Nieuws

Feiten en cijfers COVID-19

20 mrt 2023 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

GGD’en stoppen met testen op corona

10 mrt 2023 Coronavirus

De GGD'en stoppen na 17 maart 2023 met het testen op corona. Dit volgt op het vandaag genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer ... Lees meer

Lees meer over