Coronavirus

Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van de GGD’en in de strijd tegen het coronavirus. 

Testen

Bij besmetting met het coronavirus is het belangrijk om te zorgen dat dit zo snel mogelijk opgemerkt wordt en dat we ervoor zorgen dat het virus zich niet of nauwelijks kan verspreiden. Daarom test de GGD mensen die vermoedelijk besmet zijn met het coronavirus. Lees hier meer over testen.

Testen

 

Bron- en contactonderzoek

Wanneer iemand positief is getest, dan start de GGD het bron- en contactonderzoek. Dit doet de GGD om zo een verspreiding van de ziekte te voorkomen of te vertragen. Lees hier meer over het bron- en contactonderzoek.

Bron- en contactonderzoek

 

Vaccineren

Vaccineren is al tientallen jaren lang bekend terrein voor de GGD’en. Bij eerdere grootschalige vaccinatiecampagnes, zoals bij de Mexicaanse griep in 2011 en de nieuwe Influenza in 2008 hebben de GGD’en meer dan een miljoen mensen gevaccineerd. De vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma (zo’n 2 miljoen vaccinaties per jaar), worden voor een groot deel door de professionals van de GGD’en uitgevoerd. Lees meer over vaccineren en corona.

Vaccineren

Informatie voor de zorgmedewerker over vaccineren

U kunt alleen een afspraak voor vaccinatie maken als u hiervoor een uitnodiging heeft ontvangen van uw werkgever. U maakt zelf een afspraak voor de vaccinatie zodra u de uitnodiging heeft ontvangen. Dat doet u door te bellen met het landelijk belcentrum voor vaccinaties van de gezamenlijke GGD’en. In de uitnodigingsbrief staat meer informatie. U maakt dan direct twee afspraken, voor zowel de 1e als de 2e vaccinatie. Per mail ontvangt u vervolgens een bevestiging van deze afspraken. In deze mail zit een link naar de gezondheidsverklaring. U vult deze twee keer vooraf aan het bezoek aan de locatie in.

Meer informatie?

  • Iedereen met vragen over het coronavirus kan bellen met het publieksinformatienummer 0800 1351 (vanuit het buitenland +312 0205 1351)
  • Voor het maken van een testafspraak bel je 0800 1202 of ga je naar coronatest.nl
  • De meest recente informatie over COVID-19 is te vinden op de RIVM-website.
  • De meest recente informatie voor reizigers is te vinden op de website van het LCR.
  • De berichten van de Rijksoverheid over het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid.
  • Voor vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de huisarts of de GGD in jouw regio.

Nieuws

Reactie AD-artikel: ‘Onvolledig beeld zonder context van de situatie’

17 apr 2021 Coronavirus

Als landelijke koepelorganisatie van de GGD’en willen we hierbij reageren op het artikel dat vandaag (zaterdag) is gepubliceerd in het AD en onze standpunten toelichten. Lees meer

Lees meer over

Het testen van kinderen

16 apr 2021 Coronavirus

We kunnen het ons voorstellen dat u vragen heeft over het testen van kinderen. Wanneer is het nodig? Waarom is het nodig? Hoe gaat dat testen in zijn ... Lees meer

Lees meer over