Informatie over vaccineren

Op deze pagina vindt u informatie en vragen en antwoorden over vaccineren. Wij werken deze pagina regelmatig bij.

Zo werkt vaccineren

Onze professionals zijn onlangs van start gegaan met de vaccinatie van miljoenen Nederlanders om het coronavirus eronder te krijgen. Wie er wanneer gevaccineerd wordt, de vaccinatiestrategie voor Nederland, wordt bepaald door het ministerie van VWS. Dit is een operatie van formaat: de GGD’en zullen dit doen zoals men van ons gewend is: deskundig, kosteloos en altijd met zorg en aandacht.

Uitnodiging

Indien u uw vaccinatie krijgt bij een GGD, dan ontvangt u hiervoor, per post, een uitnodiging.

Hoe maakt u een afspraak?

Doe dit alstublieft online. Dit is de snelste en eenvoudigste manier. Ga naar www.coronavaccinatie-afspraak.nl. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.

Toch liever telefonisch? Wacht dan tot u de uitnodiging hebt ontvangen. In de uitnodiging staat hoe u dit doet. Houd uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Aantal afspraken

U krijgt twee keer een vaccinatie. Wanneer u een afspraak maakt, krijgt u meteen een afspraak voor de eerste én de tweede vaccinatie.

Bent u door de GGD positief getest op corona? Dan heeft u maar één vaccinatie nodig om goed beschermd te zijn. Uitzondering hierop zijn mensen ouder dan 80 jaar en mensen met een verzwakt immuunsysteem door onderliggende aandoening of medicijngebruik.

U hebt aan één vaccinatie voldoende als u het vaccin van Janssen krijgt. Van dit vaccin krijgt u maar één vaccinatie.

Gezamenlijke afspraak

Het is mogelijk voor paren om samen een afspraak te maken, mits beiden de uitnodiging hebben ontvangen. U kunt hiervoor bellen met het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer. Om praktische redenen kan niet gegarandeerd worden dat dit altijd lukt. Het callcenter is hiervan op de hoogte en probeert te doen wat ze kunnen, maar afspraken maken op zelfde dag is erg ingewikkeld en niet altijd mogelijk.

Ik heb geen e-mail met bevestiging van mijn afspraak gekregen. Hoe weet ik zeker of mijn coronavaccinatie doorgaat?

Als het goed is, krijgt iedereen een e-mail met de bevestiging van uw afspraak. Die kunt u meenemen naar de priklocatie. Op Coronavaccinatie-afspraak.nl kunt u controleren of uw afspraak echt in het systeem staat.

Inloggen op Coronavaccinatie-afspraak.nl
Ga naar Coronavaccinatie-afspraak.nl en klik op de blauwe knop met ‘mijn vaccinatiegegevens inzien’. Log in met uw DigiD. U ziet dan welke afspraken er nog gepland staan. En welke afspraken u al gehad heeft.

Controleer uw mailbox
Soms komen de e-mails van de GGD in uw map met ongewenste berichten. Deze map heet ook wel ‘spam’ of ‘ongewenste e-mail’. Controleer of de bevestigingsmail daar misschien terecht gekomen is.

Spam
Soms komen de e-mails van de GGD in uw map met ongewenste berichten. Deze map heet ook wel ‘spam’ of ‘ongewenste e-mail’. Controleer of de bevestigingsmail daar misschien terecht gekomen is.

Tikfout in uw e-mailadres
Het kan ook gebeuren dat er een fout gemaakt is in de administratie. Bijvoorbeeld door een tikfoutje in uw e-mailadres.

Bellen met het afsprakennummer van de GGD
U kunt eventueel ook bellen naar het afsprakennummer, zoals vermeld in uw uitnodigingsbrief. Zij kunnen dan zien of uw afspraak voor coronavaccinatie doorgaat. De wachttijd kan soms lang zijn, houd daar rekening mee.

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl

ALGEMENE INFORMATIE OVER VACCINEREN TEGEN HET CORONAVIRUS