Nog meer inspiratie nodig? Op deze pagina zie je links naar blogs en nieuwsitems wie de afgelopen jaren de prijs hebben gewonnen. Lees je mee met hun ervaringen?

Het lijkt zo logisch

Blog van Connie Rijlaarsdam: Daar sta je dan. Een jaar lang mag je jezelf de meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid noemen. Overrompeld, trots en genietend van alle aandacht realiseerde ik me dat deze mooie erkenning hét moment was om het Nu Niet Zwanger (NNZ)-programma landelijk onder de aandacht te brengen. Een jaar later kan ik zeggen: dat is gelukt! Skipr.

Het ‘gedoe’ centraal, niet de ‘gedoe gever’

Blog van Wijk GGD’ers Sarah Voss en Esther Pullen: In 2016 begonnen wij heel enthousiast met de pilot Wijk-GGD in Vught. Een gemeente met 25.000 inwoners en veel grote zorginstellingen. Aanleiding was het feit dat de politie ruim 25 procent van haar tijd kwijt was aan meldingen van ‘verwarde personen”. Personen met verward gedrag die geen boeven zijn maar mensen die zorg nodig hebben. Skipr.

We zijn niet ziek, maar gezond!

Blog van Machteld Huber: Het was voor mij een hele eer dat ik mij in 2016 de Meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid mocht noemen. Deze erkenning vanuit de publieke gezondheid heeft voor mij als voormalig huisarts en wetenschapper echt betekenis. De enorme aandacht deed mij bijna on-Nederlands aan en leek onnodig, maar ik beken: deze prijs heeft me doen beseffen dat de waardering voor het concept Positieve Gezondheid groot is. Echt bijzonder! Skipr.

Schoolverzuimproject M@zl: aandacht voor jeugd

Blog van Yvonne Vanneste:  “De M@ZL-methode zorgt ervoor dat de jeugd de toekomst heeft en dat ze goed in deze toekomst kunnen stappen. Het schoolverzuimproject levert met M@zl een belangwekkende positieve impuls voor de jeugdgezondheidszorg.” Skipr.

 

Geef een naam door