PFAS

PFAS zijn door de mens gemaakte stoffen die van nature niet in het milieu voorkomen. De afkorting PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen. PFAS zijn in veel producten toegepast.

In het dagelijks leven krijgen mensen in Nederland doorgaans maar heel weinig PFAS binnen. Deze hoeveelheid heeft geen gevolgen voor de gezondheid, je wordt er niet ziek van.

PFAS zijn zorgwekkende chemische stoffen, waarvan we nog niet alles weten. Ook al krijgen mensen op dit moment weinig PFAS binnen, toch is het belangrijk om verspreiding van deze stoffen naar het milieu te blijven aanpakken.

Meer informatie over PFAS vindt u op www.rivm.nl/PFAS

Update 15 januari 2021: Volgens de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid tonen nieuwe wetenschappelijke inzichten aan dat je gedurende je leven met minder PFAS in aanraking zou moeten komen dan tot nu toe gedacht werd. De overheid bekijkt het komend half jaar wat de risico’s en gevolgen zijn onderzoeken of er gerichte maatregelen kunnen worden genomen om de blootstelling aan PFAS te verminderen. Meer informatie hierover op de website van het RIVM en de Rijksoverheid.

 

 

Lees ook

Terugblik online conferentie ‘GGD en gemeente samen aan zet voor een gezonde leefomgeving’

29 mrt 2021 Gezond leven

Op 25 maart was het zo ver: de online werkconferentie ‘GGD en gemeente samen aan zet voor een gezonde leefomgeving’. GGD GHOR Nederland organiseerde dit in opdracht van ... Lees meer

Lees meer over

Steun voor ‘preventie’ tijdens Het Grote Zorgdebat

12 mrt 2021 Gezond leven

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag aanstaande kwamen kandidaat-Kamerleden van elf politieke partijen bijeen voor Het Grote Zorgdebat. GGD GHOR Nederland was, net als bij voorgaande ... Lees meer

Lees meer over