100.000-ste corona test afgenomen

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

100.000-ste corona test afgenomen

NieuwsCoronavirus

Afgelopen donderdag werd de 100.000-ste afspraak geboekt en vandaag werd deze 100.000-ste test daadwerkelijk afgenomen. Bel 0800-1202 bij hoest, neusverkoudheid, verhoging is sinds 1 juni de boodschap. Vanaf komende week worden mensen met deze klachten ook via spotjes op de radio opgeroepen om thuis te blijven en zich te laten testen.

Zeven dagen per week, 12 uur per dag is 0800-1202 bereikbaar. Iedereen met milde klachten die bij corona horen kan er een gratis afspraak plannen. En daar wordt flink gebruik van gemaakt. Afgelopen donderdag werd de honderdduizendste afspraak geboekt en vandaag werd de honderdduizendste test afgenomen.

Het testproces verloopt inmiddels goed. Toch is het belangrijk dat alle Nederlanders weten wat de afspraken zijn. Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid GGD GHOR Hollands Midden: “Juist nu we weer meer de deur uit gaan is het belangrijk om alert te blijven. Voor je eigen gezondheid en voor die van een ander.”

Alleen samen

De radiospotjes die vanaf volgende week op de radio te horen zijn, sluiten aan bij de bestaande ‘alleen samen’ boodschap. Net als het afstand houden en de hygiëne maatregelen, draagt het thuis blijven en je laten testen bij aan het beheersen van de verspreiding van het coronavirus. Ook testen doe je voor elkaar. De Gouw: “Gelukkig laten heel veel mensen met milde klachten zich testen. Niemand wil een ander besmetten. Die alertheid moet blijven. Daar kunnen we elkaar niet genoeg op wijzen. GGD’en werken er keihard aan om dat zo laagdrempelig mogelijk te maken. Gelukkig weten mensen ons goed te vinden.”

0800-1202

De afsprakenlijn is bedoeld voor mensen met milde klachten die bij het coronavirus passen. Voor algemene vragen over het coronavirus kan iedereen terecht bij 0800-1351. Bij zwaardere klachten zoals koorts blijft het advies eerst contact op te nemen met de eigen huisarts.