Vrijwillige booster mogelijk voor mensen jonger dan 60 die één (basis)vaccinatie minder kregen

6 april 2022Coronavirus

Andere landen, andere regels
In Nederland wordt een coronabesmetting gezien als een eerste vaccinatie. Dit betekent, dat mensen die besmet raakten, hierna één mRNA-vaccin en vervolgens een booster konden krijgen. Dat gold vervolgens als een volledige, afgeronde vaccinatie. Intussen blijkt dat sommige landen hier anders naar kijken. Daar worden mensen als ‘volledig gevaccineerd’ beschouwd na drie prikken: twee basisvaccinaties plus een booster. Hierdoor kan bij deze groep mensen problemen ontstaan. Namelijk, dat zij in sommige landen een prik tekortkomen én dus niet vrij kunnen reizen.

Afspraak maken voor vrijwillige extra booster
Mensen, jonger dan 60 jaar, die één mRNA-prik en een booster hebben ontvangen na een coronabesmetting, kunnen een extra boosterprik krijgen bij de GGD’en indien zij dat willen. Mits, de laatste vaccinatie minimaal 3 maanden geleden is. Klik hier voor meer informatie. Via het landelijke vaccinatie afsprakennummer kan voor deze vaccinatie een afspraak worden gemaakt. Het telefoonnummer 0800-7070 is iedere dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur.

Vragen of twijfels?
De callcentermedewerkers van de landelijke vaccinatie afsprakenlijn kunnen en mogen niet helpen bij medische vragen. Vragen of twijfels kunt u vooraf bespreken met uw medisch specialist of een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl.

Lees hieronder meer artikelen:

Uitvoering testbeleid door GGD’en

1 jul 2022 Coronavirus

De GGD’en testen nog steeds op corona. Voor sommige mensen is het niet duidelijk wanneer zij naar een GGD kunnen gaan voor het afnemen van een test ... Lees meer

Lees meer over

Feiten en cijfers COVID-19

27 jun 2022 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over