Richtlijnen voor restvaccins

20 april 2021Coronavirus

In samenspraak met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn er richtlijnen geformuleerd met als doel om ook eventuele restvaccins optimaal te benutten. Dit heeft geleid tot een prioritering van doelgroepen die hiervoor in aanmerking komen.

Het uitgangspunt is dat zoveel als mogelijk moet worden voorkomen dat er aan het einde van de dag sprake is van restvaccins. Dat doen de GGD’en door aan het einde van de dag geen nieuwe flacons open te maken tenzij het echt nodig is. Doorgaans blijft er hooguit een handjevol restvaccins op een priklocatie over.

Volgens de huidige prioritering komen in eerste instantie medewerkers van vaccinatielocaties in aanmerking die in direct contact staan met gevaccineerden. Daarna komen medewerkers uit nabijgelegen ziekenhuizen of medische centra in aanmerking of het overige zorgpersoneel van de GGD.

De GGD’en worden dagelijks geconfronteerd met schrijnende situaties waarin mensen die nog niet aan de beurt zijn om begrijpelijke – vaak medische – redenen vragen om een vaccinatie. Deze regeling geeft regio’s de ruimte om hierover met regionale zorgpartners afspraken te maken, zodat deze zorgpartners zelf mensen met (hoog) medisch risico (‘schrijnende gevallen’) kunnen aandragen.

Klik hier voor de notitie.

Lees meer:

Feiten en cijfers COVID-19

20 mrt 2023 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

GGD’en stoppen met testen op corona

10 mrt 2023 Coronavirus

De GGD'en stoppen na 17 maart 2023 met het testen op corona. Dit volgt op het vandaag genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer ... Lees meer

Lees meer over