Succesvolle lanceringsdag coronatest website

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

Succesvolle lanceringsdag coronatest website

NieuwsCoronavirus

Woensdag 12 augustus, is om 10.00 uur ’s ochtends de coronatest website live gegaan. Op de lanceringsdag is alles goed verlopen. Veel mensen wisten de website te vinden; vanaf het moment van livegang tot 20.00 uur maakten 2.509 mensen een afspraak via de coronatest website en 15.475 mensen een afspraak via het landelijke coronatest afsprakennummer en de GGD’en. Na sluitingstijd van het landelijke coronatest afsprakennummer (tussen 20.00 uur woensdagavond en 8.00 uur donderdagochtend 13 augustus) hebben 1.707 mensen online een testafspraak ingepland.

De mogelijkheid om ook online een testafspraak te maken heeft getoond dat al goed gebruik gemaakt wordt van de alternatieve wijze om een testafspraak te plannen. Ter vergelijking: woensdag 5 augustus werden in totaal 18.505 testafspraken gemaakt (via het landelijke coronatest afsprakennummer en de regionale GGD’en).

Coronatest website

De coronatest website is op woensdag 12 augustus gelanceerd. Iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, kan hier online een testafspraak maken en de uitslag van de coronatest bekijken. Bezoekers kunnen met hun DigiD inloggen. De website is een aanvulling op het landelijk coronatest afsprakennummer 0800 – 1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8:00 tot 20:00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak. Lees hier het nieuwsbericht over de lancering van de coronatest website.