Vaccinatie inplannen kan vanaf nu in meerdere talen

9 februari 2022Coronavirus

Bellen met de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn: voorheen kon dat in het Nederlands of Engels. Tot vandaag. Want met de inzet van tolken is het nu mogelijk om een driegesprek te voeren in allerlei andere talen. GGD GHOR Nederland wil op deze manier de mensen helpen die hun taal als barrière ervaren bij het inplannen van een vaccinatie.

“Kies 3 voor een andere taal”. Vanaf vandaag horen mensen die de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn bellen deze optie. Op de testlijn was dit al enige tijd het geval en daar maakten duizenden mensen gebruik van. GGD GHOR Nederland weet nog niet hoeveel mensen bij de Vaccinatie Afsprakenlijn zullen kiezen voor een andere taal dan Nederlands of Engels.

Zoveel mogelijk mensen helpen
De gesprekken in andere talen worden zogeheten driegesprekken, waarbij een tolk wordt ingeschakeld. Die vertaalt heen en weer tussen de beller en de callcentermedewerker. De verwachte top 5 qua talen is vergelijkbaar met de testlijn: Pools, Turks, Spaans, Portugees en Arabisch. Maar, ook mensen die een andere taal spreken, zijn vrij om te bellen. GGD GHOR Nederland wil hiermee zoveel mogelijk mensen, die dat willen, de kans bieden om een vaccinatie- of boosterafspraak te maken.

Lees hier meer artikelen:

Kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar met een medisch hoog risico kunnen in 2023 een coronaprik krijgen

2 dec 2022 Coronavirus

De GGD’en beginnen 16 januari 2023 met deze coronavaccinaties. Lees meer

Lees meer over

Feiten en cijfers COVID-19

28 nov 2022 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over