JGZ preventieagenda

Met de JGZ Preventieagenda bundelen ActiZ Jeugd, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en GGD GHOR Nederland hun kennis en kunde om de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen te ondersteunen op grote maatschappelijke thema’s.

Enkele thema’s waar de JGZ Preventieagenda op ingaat zijn kindermishandeling, armoede en schoolverzuim. Lastige, maar belangrijke onderwerpen om met ouders en kinderen te bespreken. De professionals in de JGZ zijn de ogen en oren van een gezond en veilig opgroeiende jeugd. Door vroeg te signaleren en door te verwijzen, kunnen zij het verschil maken in een jong mensenleven.

ActiZ Jeugd en de GGD’en zijn de uitvoerders van de JGZ. Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) is het kenniscentrum van alle richtlijnen op het gebied van de JGZ.

Meer weten

  • In deze infographic staan de feiten en ambities van de JGZ Preventieagenda overzichtelijk bij elkaar.

Werkbezoek Sophie Hermans aan Ouder- en Kindteam Amsterdam

19 nov 2019 Jeugd & Opvoeden

Op 18 november bracht Sophie Hermans (Kamerlid woordvoerder preventie van de VVD) een werkbezoek aan het consultatiebureau Ouder- en Kindteams Amsterdam Zuidoost. Lees meer

Lees meer over

Kijk door de ogen van een kind en zie wat rond armoede nodig is

17 nov 2019 Jeugd & Opvoeden

Op 17 oktober is het wereld armoededag. We spreken daarom deze week twee aandachtsfunctionarissen armoede van de GGD. Over hun werk en waar zij het verschil willen maken voor ... Lees meer

Lees meer over