JGZ preventieagenda

Met de JGZ Preventieagenda bundelen ActiZ Jeugd, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en GGD GHOR Nederland hun kennis en kunde om de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen te ondersteunen op grote maatschappelijke thema’s.

Enkele thema’s waar de JGZ Preventieagenda op ingaat zijn kindermishandeling, armoede en schoolverzuim. Lastige, maar belangrijke onderwerpen om met ouders en kinderen te bespreken. De professionals in de JGZ zijn de ogen en oren van een gezond en veilig opgroeiende jeugd. Door vroeg te signaleren en door te verwijzen, kunnen zij het verschil maken in een jong mensenleven.

ActiZ Jeugd en de GGD’en zijn de uitvoerders van de JGZ. Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) is het kenniscentrum van alle richtlijnen op het gebied van de JGZ.

Meer weten

  • In deze infographic staan de feiten en ambities van de JGZ Preventieagenda overzichtelijk bij elkaar.

Staatssecretaris gaat kwaliteit gastouderopvang onderzoeken

13 jul 2020 Jeugd & Opvoeden

Staatssecretaris van Ark (SZW), heeft op 1 juli een verzamelbrief naar de Tweede Kamer gestuurd. In de brief benoemt zij de bijzondere omstandigheden, veroorzaakt door corona, die nog steeds ... Lees meer

Lees meer over

GGD GHOR Nederland en ActiZ Jeugd versterken samenwerking Jeugdgezondheidszorg

9 jul 2020 Jeugd & Opvoeden

GGD GHOR Nederland en ActiZ Jeugd brengen de aansturing van de beleidsondersteuning en de lobby voor de Jeugdgezondheidszorg in één hand. Lees meer

Lees meer over