JGZ preventieagenda

Met de JGZ Preventieagenda bundelen ActiZ Jeugd, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en GGD GHOR Nederland hun kennis en kunde om de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen te ondersteunen op grote maatschappelijke thema’s.

Enkele thema’s waar de JGZ Preventieagenda op ingaat zijn kindermishandeling, armoede en schoolverzuim. Lastige, maar belangrijke onderwerpen om met ouders en kinderen te bespreken. De professionals in de JGZ zijn de ogen en oren van een gezond en veilig opgroeiende jeugd. Door vroeg te signaleren en door te verwijzen, kunnen zij het verschil maken in een jong mensenleven.

ActiZ Jeugd en de GGD’en zijn de uitvoerders van de JGZ. Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) is het kenniscentrum van alle richtlijnen op het gebied van de JGZ.

Meer weten

  • In deze infographic staan de feiten en ambities van de JGZ Preventieagenda overzichtelijk bij elkaar.

Prenataal huisbezoek versterkt kansrijke start

30 jun 2022 Jeugd & Opvoeden

Met de wet ‘Prenataal huisbezoek door de Jeugdgezondheidszorg’ (PHB JGZ) krijgen alle gemeenten vanaf 1 juli 2022 de taak om een prenataal huisbezoek door de jeugdgezondheidszorg (JGZ) aan de ... Lees meer

Lees meer over

Aftrap voor een Gezonde Jeugd met staatssecretaris Van Ooijen

24 jan 2022 Jeugd & Opvoeden

Vandaag mocht GGD Hollands Midden de nieuwe staatssecretaris van het ministerie van VWS, Maarten van Ooijen, welkom heten. Van Ooijen bracht een werkbezoek aan de GGD om zich ... Lees meer

Lees meer over