JGZ preventieagenda

Met de JGZ Preventieagenda bundelen ActiZ Jeugd, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en GGD GHOR Nederland hun kennis en kunde om de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen te ondersteunen op grote maatschappelijke thema’s.

Enkele thema’s waar de JGZ Preventieagenda op ingaat zijn kindermishandeling, armoede en schoolverzuim. Lastige, maar belangrijke onderwerpen om met ouders en kinderen te bespreken. De professionals in de JGZ zijn de ogen en oren van een gezond en veilig opgroeiende jeugd. Door vroeg te signaleren en door te verwijzen, kunnen zij het verschil maken in een jong mensenleven.

ActiZ Jeugd en de GGD’en zijn de uitvoerders van de JGZ. Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) is het kenniscentrum van alle richtlijnen op het gebied van de JGZ.

Meer weten

  • In deze infographic staan de feiten en ambities van de JGZ Preventieagenda overzichtelijk bij elkaar.

Coronavirus en toezicht kinderopvang

7 mei 2020 Jeugd & Opvoeden

Vanaf 11 mei gaat de kinderopvang (gedeeltelijk) weer open. Daarnaast kunnen ouders in cruciale beroepen nog gebruik maken van (24-uurs)noodopvang. Lees meer

Lees meer over

Jeugdgezondheidszorg reikt onderwijs een helpende hand bij intelligente opening up van scholen

28 apr 2020 Jeugd & Opvoeden

Brancheorganisaties GGD GHOR Nederland en ActiZ Jeugd, beroepsverenigingen AJN Jeugdartsen Nederland en V&VN jeugd en innovatie- en kenniscentrum NCJ geven een sterk signaal af aan het onderwijs: ... Lees meer

Lees meer over