Zorgwekkend gedrag? Wijk-GGD gaat erop af

De wijk-GGD’er gaat eropaf
“De wijk-GGD’er trekt vaak samen met de politie op als het gaat om het zoeken en vinden van deze aller-moeilijkst te benaderen mensen. Met veel geduld, aandacht en doorzettingsvermogen wordt een draadje in de kluwen van problemen gezocht, waarmee mensen geholpen worden met bijvoorbeeld een tijdelijke opvangplek, medische zorg, behandeling voor hun verslaving of psychische problematiek. De GGD gaat ook af op signalen in de wijk, van mensen die bezorgd zijn over hun buurman/-vrouw of familielid en niet meer goed weten wat ze moeten doen. Ze geven dan advies en er kan als dat nodig lijkt een bemoeizorgtraject in gang worden gezet

Luister de reportage
En misschien wordt het niet 100% opgelost, maar situaties menselijk en behapbaar maken, samen met een netwerk van hulp- en zorgverleners, dat is werk voor een psychosociaal verpleegkundige van de GGD. Hoe dat kan gaan, hoor je als je luistert naar het verhaal van Wendy die werkt vanuit het Meldpunt Bijzondere Zorg van GGD Gelderland Zuid. In de reportage hoor je hoe ze met de politie en de verslaggever optrekt in de zoektocht naar verkommerden en wat er zoals dagelijks op haar pad komt.

 

Het verhaal Mee op pad met de daklozenhulp wordt
voorgelezen door Jonah Falke, freelance journalist
voor Vrij Nederland, die met Wendy meeliep.

Bron: Vrij Nederland
Auteur en verteller: Jonah Falke

Meer mooie verhalen over ons werk lezen?

Als gezondheidsmakelaars bij GGD Brabant Zuidoost zijn Elke Breugelmans en Marijke de Kroes betrokken bij het lokale gezondheidsbeleid van gemeenten in deze regio. Ze vormen de verbindende schakel tussen onderzoek, beleid en interventies. Vanuit de GGD benaderen Elke en Marijke het onderwerp ‘gezondheid’ breed. “Gezondheid is veel meer dan je fysiek goed voelen”, vertelt Elke. “Het gaat ook om mentaal welbevinden, zingeving en meedoen in de samenleving.”

Lees hier het hele verhaal