Najaarsronde coronaprik van start met uitnodigen risicogroepen22 augustus 2024
Vanaf 27 augustus ontvangen mensen van 60 jaar en ouder van het RIVM een uitnodiging voor de coronaprik bij de GGD. De najaarsronde voor ...
Lees meerEr zijn landelijk steeds meer gevallen bekend waarbij oplichters zich voordoen als GGD-medewerkers. Hun doel: het bemachtigen van financiële en persoonlijke gegevens. De GGD’en gaan uiterst voorzichtig om met persoonlijke gegevens en zullen hier nooit zomaar om vragen. Lees onderstaande tips en voorkom dat u in de val van een oplichter loopt.
5 tips om te voorkomen dat u in hun trucjes trapt.
De GGD komt nooit onaangekondigd bij u langs voor een coronatest of vaccinatie. Heeft u geen afspraak aangevraagd en komt er toch iemand aan de deur die zich voordoet als GGD-medewerker? Laat deze persoon dan niet binnen en neem contact op met uw regionale GGD.
De GGD neemt nooit ‘spontaan’ contact met u op om een testafspraak in te plannen. De GGD kan u wel bellen omdat iemand met corona u heeft aangewezen als nauw contact waardoor u onderdeel wordt van een bron- en contactonderzoek. Hierbij zal de medewerker nooit om financiële gegevens vragen en nooit bij aanvang van het gesprek om uw BSN nummer.
De GGD zal NOOIT vragen om financiële gegevens. Niet per telefoon, niet per SMS en niet per e-mail. Ook niet als u wél een afspraak heeft gemaakt. Geef dit soort gegevens dus nóóit af en klik niet op een link in een verdacht e-mailbericht.
Mocht u tijdens een telefoongesprek de situatie niet vertrouwen, zeg dit dan tegen de persoon aan de andere kant van de lijn. Een GGD-medewerker vindt dit geen probleem en gaat samen met u op zoek naar een manier om u gerust te stellen. Vraag bijvoorbeeld of u zelf de GGD mag terugbellen. U vindt het nummer van uw regionale GGD op www.ggd.nl.
Plaats nooit op sociale media dat u getest bent op het coronavirus en nog wacht op de uitslag. Dit geeft oplichters de mogelijkheid om uw contacten te benaderen onder het mom van bron- en contactonderzoek. Wees voorzichtig wat u deelt.
Mocht u slachtoffer zijn geworden van deze vorm van criminaliteit, doet u dan vooral aangifte bij de politie. U belt hiervoor met 0900 – 8844.
Vanaf 27 augustus ontvangen mensen van 60 jaar en ouder van het RIVM een uitnodiging voor de coronaprik bij de GGD. De najaarsronde voor ...
Lees meerOp woensdag 17 juli 2024 deed de rechter uitspraak in de door Stichting ICAM gestarte WAMCA-procedure in verband met de datadiefstal van 2021. In de ...
Lees meerDe nieuwe prikronde tegen corona start op 16 september 2024. Deze duurt tot 6 december 2024. De coronaprik brengt de bescherming bij mensen met een hoger ...
Lees meer