Boek ‘Zó werkt publieke gezondheidszorg’

23 november 2018Gezond leven

Wat hebben het alcoholverbod en gezondheidsbeleid met elkaar te maken? Wie is verantwoordelijk voor de bestrijding van infectieziekten? In het boek ‘Zó werkt publieke gezondheidszorg’ het antwoord op deze vragen.

Het voorkómen en tijdig opsporen van ziekte is het werkterrein van publieke gezondheidszorg. Wat verstaan we onder publieke gezondheidszorg? Wie werken er en hoe is de publieke gezondheidszorg landelijk georganiseerd?

In Zó werkt publieke gezondheidszorg vinden zorgprofessionals (in spe), beleidsmakers, gemeenteambtenaren en andere geïnteresseerden het antwoord op deze en vele andere vragen.

“Werken aan mensen gezond houden is minstens zo belangrijk als zieke mensen beter maken. Daar zet de publieke gezondheid zich dagelijks voor in. Via dit boek willen wij hier meer mensen van bewust maken.”
Hugo Backx.

Download of bestel het boek.

Zó werkt publieke gezondheidszorg is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg, in samenwerking met GGD GHOR Nederland, RIVM, SBOH, KAMG en het ministerie van VWS.

Lees ook

Week van de mentale gezondheid 22-28 mei 2023

22 mei 2023 Gezond leven

De mentale gezondheid van veel mensen, waaronder jongeren en jong volwassenen, staat onder druk. Daarom roept het ministerie van VWS gemeenten, cultuur- en maatschappelijke organisaties, sport- en jeugdverenigingen, ... Lees meer

Lees meer over

Reactie GGD GHOR Nederland op rapport ‘Op Onze Gezondheid’ van de RVS

18 apr 2023 Gezond leven

GGD GHOR Nederland is blij met het rapport Op Onze Gezondheid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Het rapport is vandaag uitgereikt aan GGD GHOR Nederland-voorzitter ... Lees meer

Lees meer over