Joëlle Staps nieuwe adjunct-directeur GGD GHOR Nederland

Joëlle Staps nieuwe adjunct-directeur GGD GHOR Nederland

NieuwsGezondheid

Joëlle Staps wordt de nieuwe adjunct-directeur van GGD GHOR Nederland, de vereniging van alle GGD’en en GHOR bureaus in Nederland. Staps – op dit moment plaatsvervangend directeur sport binnen het ministerie van VWS – start per 1 september in haar nieuwe rol.

Overstap

“Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de sportsector als directeur van twee grote sportbonden en meest recent als plaatsvervangend directeur sport binnen het ministerie van VWS, maak ik nu de overstap naar het veld van de publieke gezondheid en veiligheid. Een leuke en uitdagende stap. GGD GHOR Nederland zet zich samen met haar leden in voor de gezondheid en veiligheid van alle Nederlanders. Ik kijk er naar uit om hier aan bij te dragen”, aldus Staps.

“Als vereniging zijn we sterk gegroeid de afgelopen jaren. Dat is niet vreemd, gezien de steeds belangrijker wordende rol van de GGD’en en de GHOR bureaus in het bevorderen van de gezondheid van alle mensen. Die groei vraagt om een steeds verder gaande professionalisering van onze organisatie. We zijn blij dat Joëlle ons team komt versterken, om daar samen met ons de komende tijd verder vorm aan te geven” zegt Hugo Backx, directeur van GGD GHOR.

Over GGD GHOR Nederland

GGD GHOR Nederland is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Al meer dan 80 jaar bundelen wij de krachten van onze leden, de directeuren van de vijfentwintig GGD’en en GHOR bureaus in Nederland,  met hun 12.000 professionals. Onze vereniging werkt mét en vóór onze leden aan het versterken van de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland.